Na hun indrukwekkende optreden van – Stand By Me – op de Royal Wedding op 19 mei 2018, heeft The Kingdom Choir een groot platencontract getekend met Sony Music UK. Onder leiding van professor Jonathan Shalit OBE van InterTalent versloeg het platenlabel de harde concurrentie om het zeer gewilde collectief te tekenen.

The Kingdom Choir is net klaar met het opnemen van hun debuutalbum, dat op vrijdag 26 oktober 2018 wereldwijd werd uitgebracht. Het album bevat de geliefde vertolking van Stand By Me van het koor, die direct op nummer 1 van de Billboard Gospel Songs Chart binnenkwam, en toont de pure vreugde en spirituele essentie die door al hun optredens heenloopt.

Sinds mei is hun optreden van Stand By Me ook een virale internet sensatie geworden, met meer dan 10 miljoen views op YouTube. The Kingdom Choir heeft ook een headline concert aangekondigd in de Union Chapel in Londen op woensdag 28 november 2018.

Het koor werd in 1994 opgericht door de award-winnende dirigent Karen Gibson. De groep zangers uit Londen en omstreken putten uit verschillende christelijke tradities en zijn toegewijd aan het creëren van een geluid dat de gemeenschap die zij met hun warme energie en enthousiaste optredens delen, laat horen. Voorafgaand aan het optreden voor bijna 2 miljard mensen op de Royal Wedding, was het grootste publiek waaraan The Kingdom Choir optrad slechts 600 mensen.

Karen Gibson is een award-winnende gospelkoordirigent die enkele van de meest prestigieuze, grootschalige koren in de UK heeft geleid. Het hoge niveau van haar werk heeft haar door heel Europa en verder gebracht – Japan, Rwanda, Nigeria, Guyana en de Verenigde Staten. De koren van Karen zijn vaste finalisten of winnaars van koorwedstrijden, waaronder BBC Songs of Praise Gospel Choir of The Year. Na elf jaar werken in de IT en nog eens zeven jaar in het onderwijs, heeft de positieve impact van gospelmuziek geleid tot Karen haar huidige roeping. The Kingdom Choir is een van haar vele koren die de vreugde van het genre hebben verspreid.