Shirma Rouse is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Haar enorme bereik, soulvolle en rijke stemgeluid maken haar tot één van de meest gevraagde zangeressen van Nederland.

Haar muzikale carrière start zij als backing-vocal voor artiesten zoals Chaka Khan, Michael Bolton, Alain Clark, Candy Dulfer, Henny Vrienten en Anouk. Als Anouk in 2013 Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival wordt Shirma Rouse door The Eurovision Times uitgeroepen tot beste backing vocalist van het songfestival. Inmiddels heeft zij 3 albums uitgebracht waarvan het derde album, Shout It Out Loud, in 2015 werd bekroond met de Edison Jazzism Publieksprijs.

Shirma Rouse staat in 2017 op geheel eigen wijze stil bij de 75e geboortedag van The Aretha Franklin. The Queen of Soul Celebration Tour, een concertreeks in binnen- en buitenland en een reprise van de door Shirma Rouse zelf geschreven theatershow “Shirma sings Aretha”.

In 2017 stond Shirma op geheel eigen wijze stil bij de 75e geboortedag van ‘The Aretha Franklin’ met haar The Queen of Soul Celebration Tour, een concertreeks in binnen- en buitenland en een reprise van de door Shirma Rouse zelf geschreven theatershow Shirma sings Aretha. Daar bleef het niet bij, want in 2018 bracht zij nogmaals een eerbetoon uit, tijdens Ladies of Soul in de Ziggo Dome.

Naast haar zangtalent houdt Shirma zich bezig met uiteenlopende projecten, zo is ze vocal coach voor verschillende muzikanten, geeft les op conservatoria, produceert ze muziek en geeft ze masterclasses. Ook in de keuken heeft ze helemaal haar draai gevonden, tijdens Shirma’s Soul Kitchen combineert ze haar twee liefdes: zingen en koken. In 2021 bracht ze het gelijknamige kookboek Shirma’s Soul Kitchen uit, een musthave voor alle foodies, voor de liefhebbers van soul food, voor iedereen die van lekker eten houdt. In hetzelfde jaar bracht ze haar nieuwe single Make it Happen uit. In 2022 deed ze een tournee met haar show Hoop en Liefde en deed ze mee aan het televisieprogramma Amazing Grace.