Muriel Blijd

Muriel Blijd wordt vaak betiteld als Queen of Gospel en dat is niet zonder reden. Haar optredens bij ‘All Together Now’, het succesvolle RTL4 programma, hebben een onvergetelijke indruk achtergelaten bij zowel de 100 juryleden als het publiek. Ze won deze tv wedstrijd tot 2x toe met de volle 100% (alle 100 juryleden staan). Muriel heeft een langlopende carriere als koorleidster, iets wat heel dicht bij haar hart ligt. In haar leven vormen de kerk en muziek de hoofdzaak. Toch lonkte de muziekbusiness en het entertainment vak haar ook. Hier kan ze haar talent delen met anderen, iets wat ze met liefde doet. Ze deed mee aan Hennie Huismans Soundmixshow. Later kwam ze in het vizier van de evangelische omroep voor een rol in het koor bij de ‘Passion’ (2018) en werd ze pas echt opgemerkt door de pers en de muziekbusiness.

Dat de appel niet ver van de boom valt was in 2018 goed te zien. Bij ’The Voice of Holland’ (2018) deed Muriels dochter Talita mee. Ze deed een enorm goede auditie en liet samen met haar moeder kort zien hoe talentvol beiden zijn.

Muriel is geboren in Paramaribo maar haar ouders verhuisde al in haar eerste jaar naar Amsterdam in Nederland. Muriel is, als je over zang praat, een absoluut natuurtalent en zingt al zolang ze kan praten. Soul diva’s als Aretha Franklin, Whitney Houston en Helen Baylor zijn grote voorbeelden voor Muriel en dat klinkt door in haar eigen soul volle stem.