Gershwin Bonevacia is dichter, schrijver en performer. Van maart 2019 tot januari 2022 was Gershwin stadsdichter van Amsterdam, en schreef hij maandelijks een gedicht in Het Parool. Zijn poëziedebuut Ik heb een fiets gekocht gaf hij in 2017 in eigen beheer uit en maakte hij eigenhandig tot underground classic door er meer dan 6000 exemplaren van te verkopen. In 2021 verscheen zijn nieuwe dichtbundel Toen ik klein was, was ik niet bang uit bij uitgeverij Das Mag en vertaalde hij het kinderboek Zo klinkt verandering van de befaamde Amerikaanse spoken word artiest Amanda Gorman.

Met zijn kenmerkende manier van voordragen is hij regelmatig onderdeel van culturele programma’s. 

Zijn stormachtige opkomst als dichter ging door zijn dyslexie niet vanzelf, maar het worstelen met woorden maakte hem tot vindingrijke woordkunstenaar. Gershwin is dit jaar een van de schrijvers van ‘3PAK’, het gratis geschenk van de Boekenweek van Jongeren. Het is de eerste keer dat er een dichter meewerkt aan ‘3PAK’.

In 2023 staat hij in het theater met de voorstelling Terug naar Prinsenplein. Daarnaast is hij met een album bezig, stay tuned!

https://www.youtube.com/watch?v=0iLkE18YpnY