In 2012 was er een groep dames en heren die op zoek waren naar een enthousiaste dirigent om samen met hen een nieuw koor te starten. Dit enthousiasme vonden ze in de dirigent Paul Menig.
Een passende naam moest vervolgens gevonden worden voor dit koor met de prachtige stemmen. Er werd aan elk koor lid gevraagd een naam voor het koor te bedenken. Uit dat aantal namen werd de naam gekozen die de meeste stemmen kreeg. Het werd ELZABAD VOICES, wat betekent: door God gegeven stemmen.

ELZABAD VOICES is in oktober 2012 opgericht, en telt momenteel 20 actieve leden, w.o. een vaste kern van 6 sopranen, 7 alten, 4 tenoren en 3 bassen. Het repertoire bestaat voornamelijk uit Gospels spirituals en andere moderne muziek.

Het eerste optreden vond al na 3 maanden plaats en wel rond de Kerst, in de Koningskerk in Amsterdam, waar het koor zeer enthousiast werd ontvangen. Het tweede optreden vond plaats in een andere kerk in Amsterdam. Op 25 december werd het kerstfeest van de senioren in Amsterdam Z-O door Elzabad voices opgeluisterd.

Op 20 mei 2013 was het eerste concert in de EBG kerk, Wi Eegi Kerki, in Amsterdam Z-O. In de maand mei 2015 hebben wij iedere dag meegedaan aan een speciaal zangproject in Amsterdam Z-O.

In de zomer van 2015 hebben wij ook opgetreden tijdens het maritieme gebeuren bij SAIL in Amsterdam Noord.

Het koor zit niet stil en is lekker bezig en werkt aan een prachtig repertoire. In haar korte bestaan heeft ELZABAD VOICES reeds een aantal optredens achter de rug, en houdt zich aanbevolen voor vele meer.